top of page
Kalibratie_2.jpg

AUTORUIT KALIBREREN

AUTORUIT KALIBREREN

Na het vervangen van uw autoruit kalibreren we uw rijhulpsystemen. Wanneer Autoruitcentrale een voorruit vervangt, disconnecteren we de rijhulpcamera’s of ADAS genoemd. Dit staat voor Advanced Driver Assistance Systems of rijhulpsystemen in het Nederlands.

Meer en meer beschikken auto’s over ADAS. Voorbeelden hiervan zijn parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, sensoren voor de dode hoek, maar ook verkeersbordherkenning, rijstrookassistentie, …

 

Allemaal systemen die het de bestuurder een stuk eenvoudiger maken, maar dan moeten deze systemen natuurlijk wel naar behoren werken.

Daarom is het belangrijk dat we na het plaatsen van een nieuwe voorruit deze systemen opnieuw afstellen.

Autoruitcentrale biedt een autoruit kalibreren als een totaalpakket aan

AUTORUIT KALIBREREN ANTWERPEN

Uw rijhulpcamera zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle informatie op de weg op een heel nauwkeurige manier verzameld en geanalyseerd wordt. Een afwijking van slechts enkele millimeters kan er al voor zorgen dat u niet meer beschikt over het juiste gezichtsveld.

 

Dit heeft meteen een impact op de betrouwbaarheid. Moesten we de camera niet kalibreren, zou u naast allerlei foutmeldingen een verkeerde interpretatie kunnen krijgen van de rijvaklijnen of een noodrem niet tijdig kunnen uitvoeren.

 

Daarbij kunnen ook de aangepaste koplampen niet werken zonder informatie van de camera. Al deze zaken kunnen natuurlijk zorgen voor heel wat onveilige situaties!

De autofabrikanten schrijven dan ook voor dat de technologische systemen na elke vervanging van een autoruit opnieuw gekalibreerd worden. Deze voorschriften moeten dan ook in elk geval opgevolgd worden. Gebeurt dit niet dan kunnen, zoals eerder vermeld, gevaarlijke situaties ontstaan.

 

Daarom ontvangt u bij Autoruitcentrale altijd een bewijs van een succesvolle herkalibratie

Kalibratie_1.jpg

EEN AUTORUIT KALIBREREN GAAT ALS VOLGT 

 

  • Autoruitcentrale controleert of uw auto een rijhulpcamera heeft.

  • Zo ja, volgen we na de vervanging van de autoruit de procedure opgesteld door de autofabrikant.

​​Wil je hierover nog meer informatie?  Lees ons blogartikel

Afhankelijk van het automerk, bestaan er twee soorten kalibraties. Bij een statische voorruit kalibratie wordt de auto loodrecht t.o.v. het CSC kalibratie stelbord geplaatst. We sluiten de auto aan op ons systeem, waardoor de rijhulpcamera zichzelf gaat kalibreren door de signalen op het stelbord.

Een autoruit kalibreren kan ook dynamisch. Daarbij gaan wij de rijhulpsystemen kalibreren door op de openbare weg te rijden. Dit doen we na verbinding met ons systeem dat ervoor zorgt dat de rijhulpsystemen zichzelf alle externe signalisaties aanleert, zoals verkeersborden en rijvakslijnen.

De kost van zo een rijhulpcamera kalibratie of algemene rijhulpsysteem kalibratie hangt af van het type auto. Het rijhulp- en veiligheidssysteem kalibreren duurt maximum één uur, bovenop de tijd die nodig is om de autoruit zelf te vervangen.

Autoruitcentrale is één van de enige spelers in België die beschikt over de technologie en de nodige infrastructuur om 95% van de automerken te kalibreren volgens de richtlijnen van de autofabrikant.

Onze medewerkers volgden hiervoor een opleiding bij onze partner Hella Gutman en zijn dus perfect in staat zo een Hella Gutman kalibratie uit te voeren. De rijhulp- en veiligheidssystemen van uw auto evolueren snel.

Op deze manier zorgen we ervoor dat onze klanten met de meest up-to-date software veilig de baan op kunnen. Bovendien bezorgt Autoruitcentrale na elke kalibratie een rapport van correcte uitvoering. Een auto kalibreren is veel te belangrijk om dat niet te doen.

U ontvangt van ons een certificaat als bewijs dat alles in orde was op het moment dat uw auto onze parking verlaat. Autoruitcentrale biedt op de kalibratie geen garantie.

 

Het is immers mogelijk dat de systemen niet meer werken door een ander ongeval waar de klant zich misschien niet van bewust is.

Uw veiligheid tijdens het rijden is ook voor Autoruitcentrale van groot belang!

Wij richten ons naar de gemeentes:

 

- Kontich & Waarloos
- Hove
- Edegem
- Mortsel
- Lint
- Lier & Koningshooikt
- Duffel
- Mechelen & Walem
- Rumst & Reet & Terhagen 
- Boechout & Vremde

Kalibratie_3.png
bottom of page