top of page
Blinderen_3.jpg

BLINDEREN VAN AUTORUITEN

Naast het vervangen, herstellen en kalibreren van autoruiten is Autoruitcentrale ook gespecialiseerd in het blinderen van autoruiten.

Voordelen van getinte ruiten


Niet alleen zorgt het blinderen van autoruiten voor een mooiere look van jouw wagen, getinte autoruiten leiden ook tot allerlei voordelen wat betreft jouw veiligheid:

  • Meer privacy en lager risico op inbraak wegens beperkte inkijk

  • Afkoeling en bescherming tegen de zon door vermindering van UV straling

  • Meer bescherming bij een ongeluk doordat de glasscherven aan de folie blijven kleven

BLINDEREN VAN AUTORUITEN ANTWERPEN

Wat is wettelijk mogelijk?

Autoruitcentrale monteert enkel getinte ruiten volgens de wetgeving en voorschriften van de technische controle. Artikel 58 van het Technisch reglement geeft de vereisten aan waaraan auto’s moeten voldoen:

 

-  Zijruiten vanaf de B-stijl (achter de passagiersstoel) en de achterruit mogen geblindeerd worden op voorwaarde dat je steeds van binnen naar buiten kan kijken en dat de wagen voorzien is van twee zijspiegels.

- Zijruiten op hoogte van de passagiersstoel en de voorruit mogen niet geblindeerd worden. Enkel een zonneband mag verlijmd worden op de voorruit op voorwaarde dat deze niet reflecterend is en de onderkant niet lager komt als de onderkant van een opengeklapte zonneklep.

Welke tinten zijn mogelijk?

Wij werken met drie basis tinten. Afhankelijk van de kleur van je wagen en interieur alsook hoeveel inkijk je nog wenst kiezen we samen de meest geschikte tint. Alle drie tinten waarmee Autoruitcentrale werkt bieden dezelfde hoge bescherming tegen UV stralen: 

 

  • Light grey 65%: laat nog 35% licht door & redelijke inkijk

  • Dark grey 85%: laat nog 15% licht door & beperkte inkijk

  • Black 95%: laat nog 5% licht door & geen inkijk

Blinderen_1.jpg

Welke techniek wordt toegepast?

Wil je je auto voorzien van geblindeerde autoruiten, dan is dat gemakkelijk te verwezenlijken met een folie. De autoruitfolie wordt geplaatst door onze getrainde medewerkers volgens de nieuwste technieken en procedures. Het gehele proces neemt zo’n 4 à 5 uur in beslag met nodige droogtijd ingerekend. Na plaatsing is de autoruitfolie sterk verlijmd op de autoruit en gemakkelijk in onderhoud.

 

Gaan er extra kosten gepaard aan verduisterde autoruiten of het blinderen van autoruiten bij de technische keuring van mijn wagen?

De technische keuring kan tussen de 4 à 8 euro extra kosten aanrekenen wanneer de plaatsing van de folie na de assemblage van de wagen plaatsvond. De reden van deze kleine meerkost is dat er een zogenaamd tuningsverslag wordt opgemaakt waarin de lichtdoorlaatbaarheid van de geblindeerde ruiten wordt gecontroleerd. In België moeten geblindeerde ruiten geplaatst door Autoruitcentrale niet gehomologeerd worden, geen onaangename verassingen dus! 

 

Hoeveel kost het?

De prijs voor het blinderen van autoruiten start al vanaf 170€ (incl. BTW), maar kan zeer sterk variëren afhankelijk van het type wagen, het aantal te tinten autoruiten en het automerk. Vraag vrijblijvend uw offerte aan of spring binnen in ons montagecenter te Kontich om samen de meest gepaste tint te bespreken. 

Voor het blinderen van autoruiten richten wij ons naar de gemeentes:

 

- Kontich & Waarloos
- Hove
- Edegem
- Mortsel
- Lint
- Lier & Koningshooikt 
- Duffel
- Mechelen & Walem
- Rumst & Reet & Terhagen
- Boechout & Vremde

bottom of page