top of page

Autoruitcentrale pioneer in kalibrereren rijhulpcamera

Recente wagens zijn uitgerust met allerlei rijhulp- en veiligheidssystemen. Autoruitcentrale beschikt over de laatste nieuwe technologie om de rijhulpcamera achter de voorruit van uw wagen uit te lezen, te analyseren en te herkalibreren. Er wordt een erkend rapport bezorgd na elke kalibratie.

Waarom kalibreren?

Bij vervanging van de voorruit wordt de rijhulpcamera, die zich achter de voorruit bevindt, gedisconnecteerd. Bijgevolg moet deze na het plaatsen van de nieuwe autoruit opnieuw afgesteld worden. De rijhulpcamera zorgt er namelijk voor dat alle informatie op de weg op een uiterst precieze manier verzameld en geanalyseerd wordt. Indien de positie van de camera slechts een paar millimeter zou afwijken beschikt deze niet meer over het correcte gezichtsveld en kan dit al een rechtstreekse impact hebben op de betrouwbaarheid. Een niet-gekalibreerde camera zou naast allerlei foutmeldingen bijvoorbeeld de rijvaklijnen foutief kunnen interpreteren of een noodrem niet tijdig uitvoeren. Ook de adaptieve koplampen van de wagen kunnen niet functioneren zonder informatie van de camera. Dit kan leiden tot talloze onveilige situaties.

Hoe kalibreren?

Autoruitcentrale identificeert of u beschikt over een rijhulpcamera. In dat geval wordt na de vervanging van de autoruit een procedure gevolgd zoals opgesteld door de autoconstructeur. Er bestaan twee type kalibraties, afhankelijk van het automerk:

  • Statische kalibratie: de wagen wordt loodrecht t.o.v. het csc kalibratie stelbord geplaatst. Nadat de wagen wordt aangesloten op ons systeem zal de rijhulpcamera zichzelf herkalibreren d.m.v. de signalen op het stelbord. De kalibratie gebeurt ter plaatse in ons montagecenter te Kontich.

  • Dynamische kalibratie: de wagen wordt gekalibreerd door op de openbare weg te rijden, na connectie met ons system dat ervoor zorgt dat de rijhulpcamera zichzelf alle externe signalisaties aanleert (bv. verkeersborden en rijvakslijnen).

Hoeveel tijd en wat is de kostprijs van een kalibratie?

De kostprijs van een kalibratie hangt af van het type wagen. De prijs kan bekomen worden bij één van onze medewerkers. Een gemiddelde kalibratie duurt maximaal één uur bovenop de tijd nodig voor de vervanging van de autoruit.

Waarom Autoruitcentrale?

Autoruitcentrale is één van de enige spelers in België die beschikt over de technologie & infrastructuur om 95% van de automerken te kalibreren volgens de richtlijnen van de autoconstructeur. Onze medewerkers hebben hiervoor een opleiding gevolgd bij onze partner (Hella Gutman). De rijhulp- en veiligheidssystemen van uw wagen evolueren snel. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze klanten met de meest up-to-date software veilig de baan op kunnen. Bovendien bezorgt Autoruitcentrale na elke kalibratie een rapport van correcte uitvoering.


Comments


bottom of page