top of page
Vervangen_3.jpg

AUTORUIT VERVANGEN

Een autoruit vervangen tegen de scherpste tarieven, Is het sterretje in uw autoruit verder gebarsten door verloop van tijd, door temperatuurverschillen of door schokken tijdens het rijden?

Vloog er iets in uw autoruit die veel meer dan een sterretje veroorzaakte? Of misschien was hetgeen u in uw auto wou laden toch groter dan verwacht? Haalde iemand vandalenstreken uit of werd er ingebroken in uw auto?

Het zijn allemaal mogelijkheden waardoor uw autoruit vervangen moet worden. Want schade groter dan een muntstuk van 2 euro kan jammer genoeg niet meer hersteld worden. Ook als de schade verder dan 6cm van de rand van de autoruit zit kan dit niet meer hersteld worden (ook al is het dan kleiner dan een 2 euro muntstuk).

Of het nu gaat om uw voorruit, uw achterruit, zijruit of panoramisch dak, Autoruitcentrale vervangt ze allemaal en van alle automerken.

Een voorruit bestaat uit twee lagen glas. Hiertussen zit een PVB film (polyvinyl butryal) waaraan het glas blijft kleven bij glasbreuk. Op deze manier blijft de voorruit in positie en zal deze niet invallen als deze gebarsten is. U kan dus zonder zorgen naar ons montagecentrum rijden om uw voorruit te laten vervangen.

Vervangen_2.jpg

AUTORUIT VERVANGEN ANWTERPEN

Bij een nieuwe voorruit moeten we zo bijvoorbeeld rekening houden met de regensensoren, groene band, Lane assist, … Verdere specificaties zijn onder andere het bouwjaar, head-up display, ontdooiing, verwarming, de thermisch gelaagdheid, …

Met alle nieuwe technologieën (sensoren, camera’s, …) in de hedendaagse auto’s moet uw autoruit bij het vervangen opnieuw gekalibreerd worden. Dit voert Autoruitcentrale altijd uit volgens de richtlijnen van de fabrikant. Als de technologische onderdelen zelf moeten vervangen worden, zijn deze steeds van originele kwaliteit.

Alle vervangingen gebeuren in ons montagecentrum in Kontich met geavanceerde apparatuur, omdat dit moet gebeuren onder de juiste omstandigheden (temperatuur, stofvrij, …).

Het vervangen van uw autoruit gebeurt in verschillende stappen:

  1. We nemen de ruitenwissers af

  2. We halen toebehoren zoals camera’s en sensoren weg

  3. We snijden de autoruit eruit

  4. We verwijderen de oude lijmlaag

  5. Alles wordt gereinigd zodat nieuwe lijm- en hechtingslaag goed hecht.

  6. We brengen nieuwe lijm aan.

  7. De autoruit wordt gemonteerd met onze robot (die zorgt ervoor dat de autoruit 100% correct op het chassis geplaatst wordt)

  8. Camera’s, toebehoren en ruitenwissers worden teruggeplaatst.

  9. Eventueel kalibreren we rijhulpsystemen indien nodig.

Vervangen_2.jpg

KWALITATIEVE SERVICE AAN EEN CORRECTE PRIJS

 

Een autoruit vervangen kan 2 tot 3 uur duren. We moeten hierbij ook rekening houden met de wegrijdtijd voorgeschreven door de fabrikant in verband met eventuele aanrijding en het in werking treden van de airbag.

Als u een glasbreuk verzekering heeft betaalt u (meestal) niets en installeren we gratis nieuwe ruitenwissers na vervanging van de voorruit, indien gewenst (en gevraagd).

Autoruitcentrale werkt enkel met originele kwaliteitsruiten waardoor u geniet van een levenslange garantie op het geleverde werk.

De oude autoruiten belanden niet bij het restafval, maar worden door een gespecialiseerde afvalverwerker opgehaald. Zo dragen wij ons steentje bij aan het milieu.

Waarom uw autoruit vervangen bij Autoruitcentrale ? Wij houden van transparantie! Lees daarom in de marktvergelijking hoe Autoruitcentrale zich verhoudt ten opzichte van andere spelers in de markt en hoe wij resoluut kiezen voor een goede service aan correcte prijs. Veel mensen denken dat een autoruit vervangen hoge kosten met zich mee brengt maar dat is lang niet altijd het geval.

Voor onze dienst autoruit vervangen richten wij ons naar de gemeentes:

 

- Kontich & Waarloos
- Hove
- Edegem
- Mortsel
- Lint
- Lier & Koningshooikt
- Duffel
- Mechelen & Walem
- Rumst & Reet & Terhagen 
- Boechout & Vremde

bottom of page